БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЛЕДЕН ТОКОВ УДАР НА ЧЕЗ В БЪЛГАРИЯ

СПОРЕД ГРАЖДАНИ ЧЕЗ ПРОВАЛЯ ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ

Граждани се оплакват от леден режим на тока, причинен от абсурдни според тях ремонти по време на най-студените дни. Първи пострадаха в столичния район Дружба.

Унищожителни 9 часови спирания на тока на ЧЕЗ в януарския студ възмутиха много граждани на столичните квартали Дружба 1 и Дружба 2. Първи сигнализира за това Борис Цветков, председател на БСП район Искър, София. Ето какво написа той в социалните мрежи:

Това е пълен саботаж на дистанционното обучение - без ток на 25 и на 26.01.2022 г. (във важни дни преди края на учебния срок), без ток в големи части на жк Дружба 1 и жк Дружба 2, без ток в детската градина и училището в с. Бусманци.
Настоявам за преразглеждане на действията на ЧЕЗ, отмяна на спирането на тока за такива дълги периоди на време в студени/ледени дни и в края на учебния първи срок!

Спирането на тока е за почти цял работен ден. Повсеместно във всички райони на Дружба това ще става в часовете от 9 до 16 часа. Подобен график от ЧЕЗ са направили за цяла Западна България. Да напомним, че днес София осъмна с температури минус 17 градуса и че като спре тока, спира и парното.