БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с остро изказване срещу бившия премиер Бойко Борисов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за първи път с остро изказване срещу бившия премиер Бойко Борисов за неговата политика спрямо Република Северна Македония

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за първи път с остро изказване срещу бившия премиер Бойко Борисов за неговата политика спрямо Република Северна Македония.
Каракачанов обвини директно Борисов, че за да направи добро впечатление на някои фактори на Запад е готов да превърне българщината в Македония в разменна монета за политически сметки на роден терен.

"Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен".

Няма как да не ми направи впечатление острият завой, който бившият премиер направи в изказването си по време на разговорите. Да се пишел нов договор? Трябвало диалог, за да не се мразят двата „народа“, двете „нации“? Какви два народа, какви две нации? За какво сближаване и съвместни младежки мероприятия става въпрос?