БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЛИПСА НА КВОРУМ И ДНЕС ПРОВАЛИ ЗАСЕДАНИЕТО НА НС, ГЕРБ, "ВЪЗРАЖДАНЕ", ДПС И ИТН НЕ СЕ РЕГИСТРИРАХА

При втората регистрация в пленарна зала бяха отчетени 112 депутати

Втори ден липса на кворум проваля работата на Народното събрание. От залата отсъстваха народните представители на ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и "Възраждане".

При първата регистрация в пленарна зала бяха отчетени 110 депутати. На втория опит залата отново остана празна като се регистрираха 112 депутати.

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка от днешното заседание трябваше да е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание. Предвиждаше се обсъждане на промени в Наказателния кодекс, както и първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество също беше в проекта за дневен ред. За утре, 24 юни, дневния ред предвижда първа точка да е първото четене на промените в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.