БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Мариела Модева: Да въстанем срещу страха, авторитаризма и корупцията

Мариела Модева: Да въстанем срещу страха, авторитаризма и корупцията

"Българите не сме второ качество хора. Нашият глас е важен"

Трябва да въстанем срещу страха, авторитаризма и корупцията, заяви в БСТВ кандидатът за евродепутат проф. Мариела Модева. Тя бе категорична, че ако хората не усетят промяна в доходите си и в качеството на живот, няма да се върне вярата, че ЕС има бъдеще. "Българите не сме второ качество хора. Нашият глас е важен", заяви проф. Модева.

Според нея БСП може да промени към по-добро модела, по който се развива Европа. "Ще се борим за максимален брой места, за да може всички наши идеи и мерки да станат реалност. Да върнем хората в центъра на европейските политики е моя кауза и личен ангажимент", заяви проф. Модева.

БСП е за повече интеграция, но ще защитаваме изконните български ценности, заяви кандидатът за евродепутат проф. Румен Гечев в телевизионно участие. Той е категоричен, че ЕС е бъдещето на България. "Ние сме допринасяли и можем да допринесем за развитие на тези ценности, но трябва да бъдем активни, а да не слушаме прави на телефона какво нареждат началниците от Брюксел да бъде направено от нашата страна", подчерта проф. Гечев. "Трябва да се разбере, че Европа и европейските фондове не са средства за лично обогатяване. Членството на България в ЕС е да направим всичко възможно за изравняване на жизнения стандарт на българите с този на ЕС", заяви той. 

"България има нужда от повече истински българи, които знаят и могат да защитават националния интерес в Европа. Убеден съм, че БСП ще изпрати там точно такива хора, които ще направят Европа по-социална, по-справедлива, по-обединена, по-сигурна", заяви кандидатът за евродепутат Димитър Данчев в телевизионно интервю. Според него целта на ЕС е не само да обединява държави, а да обединява и хората. Тези избори са важни, защото на карта е заложена възможността след тях да се върне справедливостта в България, допълни Данчев.