БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Маските задължителни в столичния градски транспорт

Без маски в градския транспорт могат да се возят само децата под шест години

От днес влизоха в сила нови COVID мерки в Столицата. Маските са задължителни в градския транспорт, с изключение на децата под 6-годишна възраст. София се намира в червената зона по заболеваемост. Вижте мнение на хората, относно задължителния характер на маските в градския транспорт.

Припомняме ви, че от миналата седмица маските са задължителни за лечебните и социални заведения, аптеки, оптики, дрогерии и силно препоръчителни за местата, на които се събират много хора. Здравните власти препоръчват още спазване на дистанция от метър и половина на места, където се събират повече хора.

Новите случаи с коронавирус у нас са 489. Положителни са близо 28 процента от направени 1784 теста. Това сочат данните на Единния информационен портал. За лечение в болници са настанени 890 пациенти с COVID-19, 46 от тях са в интензивни отделения. Новоприетите в болнични заведения са 32-ма. За последните 24 часа е починал 1 човек, 134 са излекувани. Поставени са 85 дози ваксини. Общо до момента са поставени 4 457 789 дози.