БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ПОЛИЦИЯТА ЗА НЕЗАКОННИ ОБЕКТИ ЗА ПРОДАЖБА НА ДЪРВА И ПЕЛЕТИ

МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ПОЛИЦИЯТА ЗА НЕЗАКОННИ ОБЕКТИ ЗА ПРОДАЖБА НА ДЪРВА И ПЕЛЕТИ

Органите на реда изземват нередовната продукция и запечатват обекти

Масови проверки на полицията за незаконни обекти за продажба на твърди горива за битово отопление в Плевенско. Органите на реда изземват нередовната продукция и запечатват обекти.

Открит е незаконен обект за продажба на пелети в землището на град Кнежа. Той е без необходимите разрешения, а пелетите се произвеждали на място. Униформените са открили 67 чувала с готова продукция, необозначена със стикер, складирани летви и дъски, купчини с дървена заготовка за производство на пелети и преса. В хода на акцията на територията на община Червен бряг служителите на реда са проверили търговски обекти и частни домове. От четири имота в село Глава и Рупци е иззет дървен материал – бряст и дъб, без съответното обозначение. Незаконно съхраняван дървен материал е установен и при инспекции, извършени в частни имоти в град Искър, селата Горни Дъбник и Дисевица.
 

Резултатите са от проведена вчера специализирана операция на територията на районните полицейски управления в Плевенско.
Операцията е съвместно между служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, зонално жандармерийско подразделение, представители на Държавни горски стопанства, Българската агенция по безопасност на храните, Регионална инспекция по околната среда и водите и Националната агенция по приходите.