БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Медицински специалисти на протест в подкрепа на Мая Илиева

"Не на репресиите срещу българските медицински сестри!"

Медицински специалисти излязоха на протест пред Многопрофилната болница по белодробни болести "Света София". Причината е, че ръководството на болницата не е продължило договора за работа на медицинската сестра Мая Илиева след 2 юни, когато и изтича изпитателният срок:

"На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен договор ми връчиха заповед, с която се прекратява този договор без каквато и да е било причина. Аз реших да отида при директора и да го попитам каква е причината. Г-н Пенев, изпълнителният директор на белодробната болница каза, че е получил устни оплаквания от колеги за това, че съм много конфликтна, а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа. И аз казах, че няма проблем със средата на работа и аз наистина работя спокойно. Поисках да видя нещо черно на бяло, но за съжаление нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато разбраха за причината, решиха да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя подкрепа, тъй като се оказа, че те са много възмутени от този факт."

Протестът, който ще завърши пред Министерство на здравеопазването, е под мотото - "Не на репресиите срещу българските медицински сестри!".

Може да гледате живото излъчване на протеста на медицинските сести в youtube канала на Българска свободна телевизия и в официалната ни facebook страница.