БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Медведев: "Адските" санкции на Запада се провалиха с трясък, руската икономика е стабилна

Медведев: "Адските" санкции на Запада се провалиха с трясък, руската икономика е стабилна

Успяхме да заменим промишлените и потребителски стоки с родни и с азиатски марки, заявява той

"Адските" санкции на Запада се провалиха с трясък, те не успяха да подкопаят стабилността на руската икономика.

Това написа в канала си в Телеграм заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност и бивш президент и премиер на РФ Дмитрий Медведев.

"На вражеските страни не им достига мъжество да призная, че "адските" им санкции с трясък се провалиха. Не работят. Абсолютното мнозинство от промишлената продукция и потребителски стоки успяхме да заменим с наши, руски, а недостигащите - с азиатски марки. Работи и т.нар. паралелен внос, от който получаваме същите тези западни брандове, а техните собственици - нищо. Всичко е както винаги - американците печелят за сметка на унижената Европа. Смачканата Европа търпи и губи пари. А МВФ даже прогнозира ръст на икономиката в Русия през тази година", пише Медведев, който е и лидер на управляващата партия "Единна Русия".

"Остава само да приемем правилата за използване на тяхната интелектуална собственост. Без всякакви лицензи и плашане на авторски въздаграждения. Това, освен всичко останало, ще бъдат и нашите ответни санкции срещу техните права на собственост. За всичко - от филми до индустриален софтуер. Благодарим, между другото, на тези, които разраБотиха различни програми за безлицензно ползване на техните скъпоструващи интелектуални продукти. Накратко, за пиратско ползване в режима на лични санкции. И какво, à la guerre comme à la guerre (На война, като на война)...", завършва Дмитрий Медведев.

Източник: Епицентър.БГ