БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

МОСКВА: РУСКАТА АРМИЯ Е ПРЕВЗЕЛА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕЦ В УКРАЙНА

Продължават сраженията между руските и украински въоръжени сили в Донбас

Продължават сраженията между руските и украински въоръжени сили в Донбас. Двете страни съобщават за взаимни ракетни и артилерийски обстрели и предприети офанзиви.

Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в района на град Светлодарск в Донецка област.

Руски телевизии публикуваха кадри на свои военнослужещи пред административната сграда на централата. Властите в Киев не съобщават нищо за това. Боеве се водят и в близкото до централата село Семигорие.

Москва заяви, че силите ѝ са убили няколко десетки чуждестранни бойци, повечето от тях поляци, при атака срещу подразделение на украинския Международен легион в района на град Константиновка в Донецка област.

Легионът наемници, който воюва за украинската армия, рядко дава информация за жертвите си. Киев съобщава за украински офанзиви в Херсонска и Запорожка област. Украинският президент Володимир Зеленски номинира депутата от неговата партия Слуга на народа Андрий Костин за главен прокурор. Той ще замени на поста Ирина Венедиктова, която по-рано този месец беше отстранена от длъжност.