БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Музикален уикенд-класика в парка

На 29 и 30 юни на специално изградена сцена ще бъдат представени дневни детски куклени спектакли, опера и галаконцерт.

Диригентът Иван Ангелов е съставил оркестър от някои от най-уважаваните столични музиканти, а като солисти в операта "Травиата" от Верди на 29 юни от 21 часа публиката ще види младият сопран от Гърция Зеня Ардженти, тенора Валерий Георгиев и баритона Иван Кабамитов. Екзотична част от новия музикален форум ще бъде специалният влак, наречен "Травиата", който ще отпътува на 29 юни точно в 19.30 ч. от първия перон на Централна гара - София и ще пристигне пред сцената за предвидения в 20 часа тържествен водосвет преди началото на оперния спектакъл.
В неделната вечер, на 30 юни от 21 часа, присъстващите ще аплодират концерта спектакъл "Пътуване из Европа" с популярни и любими произведения от музикалната класика, а всяка пиеса ще бъде като пътуване до някоя европейска столица.

Програма: 29 юни (събота) – 11 ч. – куклен театър за деца „Маша и Мечокът“. Атракционният влак „Травиата“ тръгва в 19,30 ч. с начална спирка Централна гара – София, и крайна спирка в 19,50 ч. до входа на ВТУ „Т. Каблешков“; 20 ч. – водосвет под наслов „Да съхраним вярата“ с официален представител на Софийската епархия. (Процент от продадените билети ще бъдат отчислен за изграждането на храм в двора на ВТУ „Т. Каблешков“) Кулминацията на празничния ден е операта „Травиата – от 21 ч. За главната роля е поканена Зения Ардженти – солистка на Националната опера в Атина.

30 юни (неделя) – 11 ч. – куклен театър за деца „Трите прасенца“; от 21 ч. е музикалният гала-спектакъл „Пътешествия из Европа“ – вдъхновение за нови пътувания из Европа, с мелодии и незабравими хитове – оперета, мюзикъл и песни от Виена, Будапеща, Париж, Лондон, Неапол, Атина и Истанбул със специалното участие на танцовия състав „Кралиците на Ориента“ с ръководител Адриана Кацарова и именити млади певци в съпровод на оркестрова формация „Лабиринт“, придружени с видео прожекции; 23,40 ч. – финал – заря, светлинно шоу.


Автор: Варсен Такворян
varsen_7da35cafbdc0ceb9b32176a1cc551848.jpeg