БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

МВР - БЕЗПОМОЩНО ПРЕД ВАНДАЛИТЕ В БОРОВАН И ПРЕД ИЗБОРНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ

Палежът в Борован стана повод за остри изявления в парламента от страна на БСП

За недопустим натиск върху общинския съветник от "БСП за България"Пламен Петров, оказван му заради конституирането на Общински съвет в Борован и избор на председател на този съвет, алармираха от парламентарната група на БСП.

В специална декларация от името на парламентарната група на БСП зам.-председателят на партията Георги Свиленски се обърна гневно към министъра на вътрешните работи Младен Маринов, че в държавата, в която той е министър, гражданин на република България и общински съветник в продължение на седмица е тероризиран, за да не отиде на работа, а на финала - вандали опожаряват имота му.

МВр-шефът, който беше привикан в парламента за да отговори на простичкия въпрос - какво свърши полицията по стотиците сигналите за драстични нарушения на изборния кодекс по време на първия и втория тур на местните избори из цялата страна, беше принуден да коментира и вандалския акт, в Борован.

По думите на Маринов този случай не е единствен. "Имаме няколко посегателства, включително на кандидат за кмет от ГЕРБ и ВМРО. Не искам МВР да бъде вкарвано в политически дебати по тази причина", заяви лаконично той и обеща, че всеки случай се разследва обективно.

А на питането на депутатите от БСП за изборните нарушения и какво върши МВР, Маринов отговори с дежурното и нищо необещаващо - да, запознати сме, и работим по случаите.