БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Мъж загина под рухнала ограда на военното министрество в Хасково

Човекът е вървял по тротоара, при силния вятър, оградата е падната и го е убила на място

Възрастен мъж загина, след като се срути оградата покрай бившето военно поделение на улица "Ком". По първоначална информация човекът е вървял по тротоара, който при силния вятър, оградата е падната и го е затиснала. Инцидентът стана малко след 18 часа. Преди време оградата е била обезопасена от общината, защото е опасна. Тепърва предстои разпознаване на тялото, но по последна информация става въпрос за възрастен мъж. Глаждани на Хасково, споделят, че това не е първият случай на отнет живот от нехайството на Министерството на отбраната, което днес се стопанисва от Каракачанов. 

На мястото екип пожарникари обезопаси района, а улицата бе отцепена от полиция и обозначена със сигнални ленти.

От община Хасково заявиха, че тази част на поделението е собственост на Министерството на отбраната и през годините многократно са изпращани писма, че оградата е опасна.

Министерството на отбрана излезе със съобщение по повод трагичния инцидент с падналата стена на бивше военно поделение в Хасково, при което загина един човек, а преди десетина години две местни момичета биват премазани от тухлите, които се рушат като метафора на военния капацитет на държавата и уви днес взимат, и цивилни жертви.

От ведомството уточняват, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуване на сградния фонд с цел последващо почистване и обезопасяване на района.

Трагичният инцидент се разследва от органите на МВР.