БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

На връх Разпети петък – Собственикът на Локомотив София обяви, че се оттегля от клуба

Иван Василев прехвърля всичките си акции на феновете.

Собственикът на състезаващия се във Втора лига "Локомотив" (София) е недоволен от отношението на привържениците към него. По думите му чашата на търпението е преляла, след като група фенове на столичани са атакували автомобила му и този на вицепрезидента Валентин Николов.

"Когато през 2015 г. станах собственик на "Локомотив" и за миг не съм си помислял, че ще е лесно. На цената на много пари, нерви и напрежение спасих тима от финансовия капан и го направих финансово стабилен клуб без нито стотинка дългове. Нещо, с което не могат да се похвалят дори грандовете на българския футбол"

Той поясни, че е вдигнал клуба от нулата, като в негово име е преглътнал "жестоки обиди" през годините. Василев е категоричен, че ще прехвърли безвъзмездно акциите си на феновете.

"Вместо подкрепа за каузата "Локомотив", получих жестоки хули и обиди. Отвсякъде чувам обвинения, че отборът няма милионен бюджет и не играе в Първа лига. Затова очаквам до 1 юни феновете да напишат концепция за управлението на клуба, която да ми предложат, за да им прехвърля акциите"

През 2015 г. заедно с ЦСКА "Локомотив" беше изхвърлен от „А“ група заради финансови проблеми. Тогава беше създадено ново дружество, което си проправи отново път към професионалния футбол.