БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Надя Клисурска и Иван Кръстев са новите зам.-министри на социалната политика

Надя Клисурска и Иван Кръстев са новите зам.-министри на социалната политика

Двама социалисти влизат на ръководни постове в социалното министерство

Двама социалисти влизат на ръководни постове в социалното министерство.

Бившият народен представител Надя Клисурска и финансистът Иван Кръстев са новите заместник-министри на социалната политика.

Клисурска бе депутат от ПГ на „БСП за България“ в 44-то Народно събрание, като беше основен говорител и по темите, свързани със социалната политика. Родена в Пазарджик. Завършила е право във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и специалност български език и история в ПУ „П.Хилендарски“. Работила е в общинските администрации на Пазарджик и Стрелча и като адвокат. Два мандата е била общински съветник.  В 44-то НС беше член на комсиите по труда, социалната и демографската политика и правната. Владее английски език.

Иван Кръстев е завършил средно образование в ГПЧЕ „Ромен Ролан” в родния си град Стара Загора. Магистър е по финанси от Университета за национално и световно стопанство и магистър по международни отношения от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Владее английски и руски език. Ползва немски и сърбохърватски. Професионалният му път започва през 2006 г. в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерство на труда и социалната политика. Последователно до 2010 г. заема позициите, младши експерт старши експерт, държавен експерт, началник на сектор и началник на отдел в същата дирекция. От 2011 до септември 2013 г. ръководи главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти” във Агенция по заетостта”. Заместник-министър на образованието и науката в кабинета „Орешарски“. В момента е експерт в Европейския парламент.

Източник: Дума