БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

НАП ПРОВЕРЯВА БОЙКО РАШКОВ?

НАП ПРОВЕРЯВА БОЙКО РАШКОВ?

Националната агенция по приходите прави пълна данъчна проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков

Националната агенция по приходите прави пълна данъчна проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Засега от там отказват да разкриват повече подробности за какво се отнася проверката.

По неофициална информация най-вероятно става въпрос за проверка след публикации в медиите за имотите, които министърът притежава. Припомняме, че срещу служебния министър имаше атаки около имотното му състояние и настояване от страна на ГЕРБ за повече информация откъде той се е сдобил с определени имоти. Тогава Рашков отбеляза, че е работил като всеки българин и е закупил честно имуществото си и обяви, че ще съди представители на ГЕРБ.
Вчера в публичното пространство се появи информация, че срещу Рашков се води разследване от Софийската градска прокуратура, която е поискала разкриване на данъчната и осигурителна тайна на Рашков. От обвинението обаче не потвърдиха за такова разследване и все още не е ясно дали се води такова и какъв е предметът му. От кабинета на Рашков казаха, че нямат официална информация от прокуратурата или от НАП за водените проверки срещу министъра.