БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нападнаха с камъни влак край Нова Загора

Нападнаха с камъни влак край Нова Загора

След като отварят вратите, влакът е нападнат от група мъже, които започват да хвърлят различни предмети по вагоните

Влак беше спрян и нападнат с камъни в покрайнините на Нова Загора. Според разказа на един от пътниците - Борислав Лазаров, на релсите са оставени гума и камъни, което е принудило машинистът да спре композицията.

Отново по разказа на пътника, след като отварят вратите, влакът е нападнат от група мъже, които започват да хвърлят различни предмети по вагоните.

Излязохме от гара Нова Загора, когато влакът набра висока скорост - 80-100 километра. В един момент се чу адски удар, като гръм. Вагоните се залюляха и влакът спря като след аварийна спирачка. Видях две джанти, които бяха смачкани от преминаването върху тях, имаше и големи камъни, обясни Лазаров.

Пътниците си помислили, че влакът дерайлира заради залюляването на вагоните, което се е получило.

Докато машинистът правеше оглед, група хора наскача от близката махала. В момента, в който отворихме вратите, започнаха да замерват влака, с каквото им падне. Бяха някъде около 30-ина души, може и повече, добави още пътникът.

По думите на Лазаров никой не е направил обстоен оглед на композицията след случката. От БДЖ отказаха коментар по темата.