БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

НАРУШЕНИЯ В ИЗБОРНИЯ ДЕН - БУРГАС

Само 4 от 616 машини в област Бургас спряха да работят ,а в тях секционните избирателни комисии продължиха изборния процес с гласуване с хартиени бюлетини

Само 4 от 616 машини в област Бургас спряха да работят ,а в тях секционните избирателни комисии продължиха изборния процес с гласуване с хартиени бюлетини. Множество туристи са поискали да упражнят своя вот без предварително заявление, като такова им е било отказано в днешния ден.

От районната избирателна комисия отчитат множество сигнали за неправилна помощ на членове на избирателни комисии и редица проверени и неоснователни сигнали.

В тази избирателна секция в бургаския кв.Лозово например, машината е повредена още в първите часове на изборния ден. Избирателите гласуват по стария обичаен начин с хартиени бюлетини.

Общо четири са секциите на територията на областта преминали към гласуване с хартиени бюлетини, а в сравнение с избирателната активност в предходните парламентарни избори, то тя е по-слаба заради слънчевото време и плажния ден. Очакванията са интензивния поток към секциите да нарастне, а с това и напрежението сред туристите по морето.

В една от болниците вече са гласували 120 души от общо 170 настанени за лечение в отделенията. Спокойно върви процесът на гласуване с общо четирите подвижни секции за хора в карантина и в затвора.