БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

НАСКО СИРАКОВ ПОЛУЧАВА АКЦИИТЕ НА ПФК „ЛЕВСКИ“

НАСКО СИРАКОВ ПОЛУЧАВА АКЦИИТЕ НА ПФК „ЛЕВСКИ“

Това стана ясно от публикация във Фейсбук на мажоритарният собственик на ФК Левски, Васил Божков, за резултата от инициираната от него анкета за нов собственик на сините.

Точно в 10ч българско време бизнесменът с 11 обвинения от родната прокуратура публикува резултатите от проведената от него анкета.
Ето и пълния текст на публикацията му:

„През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.
Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб.
Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.
Успех на „Левски“.
#БъдетеЗдрави“

Дотук се стигна след като миналата седмица Васил Божков джироса акциите на ФК Левски на гражданина Бойко Методиев Борисов. Борисов, който същевременно е и министър - председател на България, отказа да приеме акциите, като един от аргументите беше, че щял да е в конфликт на интереси. Саморекламиращият се за „най-голям привърженик“ на сините премиер отказа да помогне на клуба и това провокира Васил Божков да търси друг приемник на акциите. Вчера бизнесменът, емигрирал в Дубай, публикува анкета във Фейсбук с въпрос към феновете на Левски - кой да бъде новият мажоритарен собственик на отбора. Най-много гласове получи бившият футболист и бивш ръководен кадър на сините Наско Сираков. На второ място остана олигархът и народен представител Делян Пеевски, посочен в класацията, не от Васил божков, а от гласуващите в онлайн-анкетата. Именно с името на Пеевски се свързват повечето спекулации относно бъдещето на клуба и това кой ще го издържа. Депутатът от ДПС е и най-големият дарител на сините – преди дни негова фирма предостави на отбора половин милион лева. Зевзеци дори популяризипаха в интернет пространството новото име на отбора - Леевски - като Пеевски.
Тепърва остава да се разбере дали акциите ще бъдат приети от Наско Сираков и КОЙ всъщност ще финансира спасяваното на затъналия в дългове и неясноти футболен клуб.
Развръзката дойде изключително бързо. 45 минути след публикацията на Божков Наско Сираков обяви, че е готов да получи акциите на Левски. Той изказа своите благодарности към многобройните фенове на сините, които са го подкрепили.