БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

НАЦИОНАЛНИЯТ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ Е ГОТОВ, БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ 12 МЛРД. ЛВ ОТ БРЮКСЕЛ

Над милиард и половина лева безвъзмездни европейски средства за нисковъглеродна енергетика са предвидени в ревизирания план за възстановяване и устойчивост

Националният план за възстановяване и устойчивост, по който България трябва да получи 12 милиарда лева от Брюксел, вече е готов.
Това обяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на кабинета.
Над милиард и половина лева безвъзмездни европейски средства за нисковъглеродна енергетика са предвидени в ревизирания план за възстановяване и устойчивост.

"Акцентите са в образованието и иновациите, за развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност, икономическа трансформация, екологичен преход по отношение на българската енергетика и технологичен преход на селското стопанство. Тези реформи са онзи жалон, който ще позволи развитието на страната в посока по-добро икономическо състояние", заяви служебният премиер Стефан Янев.

Той изрази надеждата си, че формациите в 46-ото Народно събрание ще постигнат "диалог, който ще позволи да се направи формулата на бъдещото управление на страната".
Според него следващото правителство трябва да продължи с поставената от служебния кабинет линия.

В близките няколко дни министърът на икономиката Атанас Пеканов трябва да го представи пред парламента и да обсъди с депутатите изведените в документа приоритети.