БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ УДАРИ „КАМБАНИТЕ НА АДА“ ПО АДРЕС НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ

В 189-тия ден от гражданското недоволство, започнало още през лятото на 2020-та година, протестиращите се заканиха да искат оставките на властта до самия изборен ден

Старта на политическия сезон провокира твърдото ядро на протестиращите да се активира и отново да поиска оставката на премиера Борисов и на главния прокурор. Демонстранти се събраха на площад Народно събрание пред старата сграда на парламента. В 189-тия ден от гражданското недоволство, започнало още през лятото на 2020-та година, протестиращите се заканиха да искат оставките на властта до самия изборен ден.

Протестът направи и своята традиционна обиколка по улиците на София. Бяха блокирани бул. Дондуков, площад Александър Батенберг и бул. Витошка. Множеството стигна дори до сградата на държавната компания Информационно обслужване, където протестиращите поискаха оставката на нейния ръководител Михаил Константинов. Демонстрантите обаче не бяха допуснати от полицията в близост до бившия Партиен дом, където заседава сегашният парламент.