БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Николай Цонков: Българската армия марширува на едно място

Състоянието на българската армия очевидно не се подобрява

„От докладите за състоянието за българската отбрана през последните няколко години се вижда, че българската армия марширува на едно място. Състоянието на българската армия очевидно не се подобрява”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Николай Цонков от трибуната на Народното събрание.

Той коментира, че са започнали проектите за модернизация, които и БСП подкрепя, но без тях се вижда, че ръстът в разходите за отбрана е само 0,11%. „На фона на тези данни управляващите продължават да се хвалят, че армията се развива”, отбеляза Цонков.

„И в последния доклад за състоянието на армията не се наблюдава напредък. БСП иска българската армия да е модерна, оборудвана и да е в пълен личен състав. За съжаление фактите показват различна картина”, коментира Николай Цонков.

Социалистът поясни, че докладът за състоянието на отбраната и въоръжените сили не е достатъчно добре структуриран. „Той прилича на механичен сбор от данни. Нужно е да засилим аналитичната работа, както и да видим перспективите за развитие”, завърши Николай Цонков.