БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Нинова: БСП предупреди за язовирие още през 2014-а

Нинова припомня, че няма случай за изнесен скандал от служебното правителство, по който БСП да не са водили битка със статуквото и модела на ГЕРБ

Лидерът на БСП посочва в своя публикация в социалните мрежи, че няма случай за изнесен скандал от служебното правителство, по който БСП да не са водили битка със статуквото и модела на ГЕРБ.

Нинова посочва последователната и дългогодишна политика на социалистите срещу властовите злоупотреби, давайки за пример темата с язовирите, особено актуална сега след проверките на служебния кабинет.

Това е и само част от десетките конкретни случаи, при които БСП изнася скандални данни, както и води битка срещу тях, включително и в парламента.

В острата си публикация във фейсбук, Нинова категорично опровергава манипулативните опити левицата да бъде определяна като статукво.

Лидерът на БСП споделя днес на стената си в социалните мрежи новина от далечната 2014 г., когато социалистите са изнесли данни за близо 270 компрометирани язовира.

Тогава от парламентарната трибуна Нинова заявява:
„268 язовира с неизяснена собственост има в България. 268 бомби цъкат на територията на страната”.

Още преди седем години от левицата предоставят информация от всички институции за язовирите в страната, част от които са безстопанствени.
Председателят на БСП припомня и за трагедията в Мизия, когато 2-ма души загинаха след скъсани стени на два язовира. Тогава Нинова и други социалисти бяха на място за да помагат на стотиците пострадали в града.

„Никога няма да го забравя и оттогава досега посветих много работа да се чуе, види и покаже корупцията във водния сектор и виновните да понесат отговорност.“

Нинова припомня, че няма случай за изнесен скандал от служебното правителство, по който БСП да не са водили битка със статуквото и модела на ГЕРБ.