БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нинова: Един от най-големите проблеми на България е бедността

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред младежите от Партията на европейските социалисти

Пред младежите от Партията на европейските социалисти Корнелия Нинова беше категорична, че за социалната европейска кохезия, е важно да се решат проблемите със сближаването и неравенството в отделните регион. Тя даде за пример средната заплата във Видин, която е 700 лева, а в София – 1720. 

Нинова обяви, че в България сред най-засегнатите от бедността и неравенството са младите хора и посочи, че има огромен проблем с демографската ситуация у нас. 

Миналата седмица внесохме в българския парламент следните предложения – на млади семейства, които работят и имат деца да се отпуска еднократна помощ за второ и трето дете 10 минимални работни заплати. Предложихме да се преизчислят пенсиите на възрастните хора. Семейно подоходно облагане, които имат деца да плащат по-малко данъци. Ние сме в опозиция в България, управляващите много пъти са отхвърляли тези предложения. Вярвам, че на следващи спечелени парламентарни избори това ще го изпълним вече като управляващи“, заяви Нинова.

Пред европейските младежи Нинова посочи също, че е нужно социално сближаване между различните държави, тъй като в момента Европа се движи на няколко скорости. По нейните думи, това е голям проблем за единството на Европейския съюз и е нужна много работа за сближаване на стандарта на живот между страните от Югоизточна Европа и Централна Европа.