БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Нинова: ГЕРБ започнаха подла и черна кампания срещу Манолова

Нинова: ГЕРБ започнаха подла и черна кампания срещу Манолова

На Бойко Борисов няма да му е лесно ако, двете с Манолова атакуваме София

ГЕРБ започна черна и подла кампания срещу Мая Манолова, ние ще отговорим позитивно с обсъждане на идеи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БиТиВи. Тя добави, че няма личностен конфликт между нея и Манолова и че подобни твърдения са преувеличени. Лидерът на левицата припомни, че на 11 септември е Градската конференция на столичните социалисти. Тогава ще стане ясно кого ще подкрепят за кмет. Тогава ще чуете и моята позиция за Мая Манолова, подчерта Нинова.

Чуваме се с Мая Манолова, говорим си. По-често сме говорили по законодателни инициативи, тя е активна, внесе законодателни предложения от името на граждански организации, но няма право на законодателна инициатива и някой от депутатите трябва да припознае тези закони и да ги внесе. Ние като парламентарна група сме внасяли нейните предложения. Напоследък говорим и за политическата ситуация, за местни избори и т.н., допълни Корнелия Нинова.

Имаме няколко номинации. Мая Манолова има най-много. Решението ще е на Градската организация и ще стане ясно на 11 септември. Номинации имат и Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски. Конференцията ще реши кой ще бъде подкрепен. Ще чуете личната ми позиция за кандидатурата на Мая Манолова на 11 септември. Харесвам работата ѝ. Харесвам я като човек. Като депутат в групата беше неуморна, посочи Нинова.  Националният съвет ще утвърди на 15 септември предложения от градската организация.

На Бойко Борисов няма да му е лесно ако, двете с Манолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините, допълни Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична, че партията е единна. Тя определи като „твърде елементарно“ твърдението, че президентът Румен Радев е беквокал на БСП, както заяви Цвета Караянчева.

Източник: в. Дума