БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нинова: Можем да възстановим икономиката на България

Нинова: Можем да възстановим икономиката на България

В България има страшно много проблеми и сектори, които трябва да се възстановят след края на управлението на ГЕРБ.

В България има страшно много проблеми и сектори, които трябва да се възстановят след края на управлението на ГЕРБ. Питате ме откъде ще започнем - от подпомагане на българското производство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе във Враца заедно с водачът на евролистата на левицата Елена Йончева.

Нинова се обърна към хората с призива да не се страхуват и да имат смелост на 26 май да отидат до урните и да изразят волята си свободно. По думите й вълната от недоволство, която залива България, и високата избирателна активност могат да сложат началото на края на режима Борисов. 

Питат ни, ако спечелите избори и управлявате- какво ще направите различно, откъде ще започнете? Наясно сме колко много проблеми има в страната. Наясно сме, че не всичко може да се оправи веднага с магическа пръчка. Но знаем какво искаме да постигнем и как да стане, категорична бе тя. Според нея, за да има пари за силна социална политика, трябва икономика и производство. Нинова заяви, че много мерки ще помогнат, но спешните са две- първо, махане на политическия и бюрократичен рекет от малкия и среден бизнес. Гарантирам ви, че ще имате условия за спокойна работа. И втората е максимално запушване на каналите, през които се краде национален ресурс, заяви тя. По този начин ще има ресурс да се помогне на онези един милион и половина души, които живеят под прага на бедност. Нинова изтъкна, че това са пенсионерите и младите работещи семейства с деца. За пенсионерите - преизчисляване на всички пенсии. БСП е единствената партия, която го е правила. Ще го направим отново. За младите- еднократна помощ от 6000 лева за второ и трето дете на тези, които са работили и са си плащали осигуровките, припомни тя част от идеите на БСП, записани във "Визия за България". Нинова допълни, че това са спешни мерки, но ни чака и много работа за държавното и общинско здравеопазване, за образование, обвързано с икономиката, за земеделие на дребните фермери и най-вече за върховенство на закона за всички еднакво. 
Това може да започне на 26 май с победа на БСП. Но една партия сама няма да се справи, ако народът не я подкрепи. Затова се обръщам към всеки, който иска справедливост сега. Подкрепете БСП като единствената партия, която на тези избори може да победи ГЕРБ и да започнем заедно да възстановяваме България след погрома, оставен от тях, заключи Корнелия Нинова.