БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нинова очаква истината за прехода да излезе наяве

Тя очаква справедливост и отговорност

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави главния прокурор Иван Гешев за инициативата му да се провери цялата приватизация. Тя очаква справедливост и отговорност. Дано най-накрая истината за прехода излезе наяве, надява се лидерът на левицата. Нинова напомни, че в общественото пространство от години витаят съмнения за криминални сделки по време на прехода. Нека да се докажат чрез способите на разследване и доказване, призова тя.
Юридически трябвало да се провери дали давността може да падне за приватизационните сделки. Отдавна обществото очаква справедливост, допълни Корнелия Нинова.
Лидерът на БСП коментира и решението на кабинета да отпусне средства за купуването на 15 000 машини за гласуване. Господин Борисов просто изпълнява закона, напомни тя, но подчерта, че в закона за държавния бюджет не са разписани средства за машините. Сега Борисов поправя тази грешка с извънпарламентарни средства. За нас машинното гласуване е червена линия за честността на изборите, подчерта още лидерът на БСП.

Източник: Дума