БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

НИНОВА: ПОДКРЕПАТА ЗА ИКОНОМИКАТА ДА ВЪРВИ УСПОРЕДНО С УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на листата в Пазарджик, Драгомир Стойнев посетиха заедно завод „ММ Механикс“ в село Драгор

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на листата в Пазарджик, Драгомир Стойнев посетиха заедно завод „ММ Механикс“ в село Драгор. Там те проведоха разговори със служители и работници, както и с ръководството на предприятието.

При посещението си в завод „ММ Механик“ в с. Драгор Нинова подчерта, че подкрепата за икономиката трябва да върви успоредно с увеличаване на работниците. Тя беше категорична, че минималната заплата трябва да се вдигне на 850 лв. за 2023 г. „ Ние помогнахме на заводи и фабрики с компенсации за тока и така те оцеляха през зимата и не съкратиха работниците. Тази помощ трябва да продължи, но очакваме от работодателите да повишават заплатите на работниците. Инфлацията стопява доходите им и трябва да се погрижим през зимата да се чувстват защитени“, посочи Нинова. Тя припомни, че високите цени на тока и газа са проблем и спешно трябва да бъде наложен таван на цените, да има компенсации и подкрепа за енергийно бедни, както за домакинствата и за работещите бедни.