БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Нинова с остри въпроси към Борисов

Нинова с остри въпроси към Борисов

Корнелия Нинова отправи остри критики срещу премиера Бойко Борисов

От трибуната на парламента тя задочно му отправи няколко въпроса, свързани с последните му публични изяви. Кой колективен орган в държавата реши, че влизането ни в Шенген не е приоритет, попита Нинова, визирайки вчерашно изказване на премиера, че ако вече бяхме в общото европейско пространство, това нямаше да е добре за държавата заради мигрантската криза.

Тя определи завоят в думите на Борисов като една съществена промяна във външната политика на България и попита парламентарна република ли сме или еднолична премиерска.

Имам въпроси към вас г-н Борисов. Кой колективен орган в държавата, парламент или Министерски съвет реши, че един от малкото приоритети, които сме се обединили всички години наред - влизането ни в Шенген, вече не е приоритет, продължи лидерът на опозицията.

Еднолично един човек  вчера смени външнополитичесикя курс на България. Защо? Защото, ако влезем в Шенген, ще дойдат 150 бежанци от Гърция. Това е несериозно, отсече Нинова. В най-голямата криза на бежанския поток, всички ние искахме да влизаме в Шенген, сега, когато няма такова нещо, изведнъж решихме, че не искаме. Защо? Защото не ни пускат?, бе риторичният въпрос на лидера на социалистите. А отговорът е,  че не ни пускат, защото направихме много грешки, допълни Нинова и подчерта, че страната ни е създала опасност за европейската сигурност.

Източник: в. Дума