БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нинова: Всички, които искат промяна, да се обединим

Правителството генерира кризи

Нека всички, които искат промяна, да се обединим, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар на изявлението на президента, в което той сне политическото си доверие към правителството. 

„Споделяме напълно мотивите, с които президента каза, че сваля доверие от правителството на Бойко Борисов. Това бяха мотивите ни за вота на недоверие само преди една седмица. Факт е, че правителството превърна България в сметището на Европа ин а света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа. Споделяме тези мотиви на президента. Смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Грижат се за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи и липса на развитие на перспектива, затова неща всички, които искат променя да се обединим и да поискаме тази промяна“, каза още Нинова.

Според нея всеки протест е справедлив, конституционен, законов, така че хората, които имат нужда и чувстват нужда да излязат да си изразят мнението, да излязат и да го направят“, каза лидерът на БСП.

„Не предвиждам бунт. Ако хората искат да излязат на протести, са свободни да го направят, надявам се. Да не стане като с баба Стойна, да и пратят шестима полицаи в старческия дом, за да я профилактират. Живеем в демокрация и всеки е свободен да изразява мнението си“, каза още Нинова.

„Очевидно кризите, агонията и безпътицата за България и българските граждани ще продължават. Виждате, че те не могат да родят някакво развитие или реформа. Те са в ситуация на оцеляване. Такова правителство не може да гарантира просперитет или перспектива някаква“, каза още лидерът на БСП. На въпрос какво ще се случи, ако има война между институциите, лидерът на БСП отчете, че има отдавна напрежение между институциите. "Това генерира нестабилност".

Тя отрече да има сделка между БСП, ДПС и президента. „Всеки от нас е с различен политически профил, платформа. Ако намеквате за някаква договорка също не сме участвали в такава. Съвсем нормално е общите проблеми в държавата да ги назоваваме“, допълни лидерът на БСП.
"Президентът Радев произнася тази реч от първия ден, откакто е президент. Посочва истинските проблеми и ги назовава. По същия начин той обещаваше да го прави и в предизборната кампания. Вижте днешните му думи и ще видите, че те съвпадат едно към едно. Той е последователен", уточни още Корнелия Нинова.