БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Нинова за Истанбулската конвенция: Искаме децата ни да са момче или момиче, а не нещо трето (ВИДЕО)

Винаги ще защитаваме пострадалите хора от домашно насилие, но никога няма да се съгласим в България да има трети пол извън мъж и жена

„Българската социалистическа партия е против Истанбулската конвенция, защото тя е обявена за противоконституционна. Защото срещу нея е българската църква, всички вероизповедания в България, и защото сме за традиционното християнско българско семейство. Защото искаме децата ни да са момче или момиче, а не нещо трето измежду четиринадесет други в един списък. Искаме да сме майка и баща, а не „родител 1“ и „родител 2“.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна и допълни: „Всякакви внушения и злоупотреби, че госпожа Нинова се е подписала под нещо, което противоречи на това, което казвам, са пълна лъжа“, категорична е тя.

Нинова припомни, че от „БСП за България“ са внесли закон за борба с домашното насилие, който гарантира областни центрове за защита на жени и деца, пострадали от насилие. „Стоим зад това години наред. Винаги ще защитаваме хората, пострадали от домашно или всякакво насилие. Но никога няма да се подпишем и да се съгласим в България да има трети пол извън мъж и жена“, заключи тя.