БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Нова дупка се отвори върху ремонтиран участък във Варна

Нова дупка се отвори върху ремонтиран участък във Варна

По първоначална информация пропадането на асфалта се дължи на ВиК авария

Нова дупка се отвори върху ремонтиран участък във Варна. За това сигнализира Alex Basile във Фейсбук.

Той отбелязва:"Варна, ГЕРБ - разруха!
Новоасфалтирания бул. "Република"".

Центърът на кръстовището между булевардите “Република” и “Цар Освободител” се разцепи и лъсна голяма дупка. Очевидци съобщават за проблеми при движението в участъка. Не е ясна причината, поради която асфалтът е пропаднал. Няма данни за пострадали автомобили до момента.

Припомняме ви, че преди месец огромна дупка зейна в локалното платно на новопостроения булевард "Левски" в морската столица. Ремонтът струваше 113 млн. лв.

Пред сайта Moreto.net Николай Пашов, директор на "Хидрострой", фирмата изпълнител на строителните дейности на булеварда, обясни, че причина за пропадането е аварирал водопровод в зелената площ, който захранва пожарните хидранти. Получило се е слягане на почвите и водата е изнесла инертни материли, от което се е образувало пропадане, което е засегнало настилката на самата пресечка. "Дупката ще бъде засипана, ще бъде обезопасен участъка и във вторник ще бъде отстранена самата авария", заяви Пашов. От Община Варна допълниха, че отстраняването на аварията е за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция.

Обновеният булевард беше открит през май 2019 г. от премиера Бойко Борисов и кмета на варна Иван Портних. Веднага граждани съобщиха за недовършени и опасни пешеходни надлези, липса на асансьори за хора с двигателни проблеми. Скоро след това при проливен дъжд се срути част от конструкцията на едно от двуетажните кръгови кръстовища. Проблемът бе обяснен от общината с теч от спукан незаконен водопровод.