БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

НОВАТА КОАЛИЦИЯ НА ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН И „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗПЪКВА

Поредният ден със саботиран кворум поставя под въпрос приемането на актуализацията на бюджета

За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент от страна на новата управляваща коалиция — „Възраждане”, ДПС, „Има такъв народ” и ГЕРБ-СДС.  Това каза на пресконференция председателят на ПГ на БСП в парламента Георги Свиленски по повод бламирания кворум. А, председателят на парламентарната групата на Демократична България Христо Иванов нарече новата коалиция Ориент Експрес. От Продължаваме промяната пък заподозряха заговор между Възраждане и ДПС.

Поредният ден със саботиран кворум поставя под въпрос приемането на актуализацията на бюджета, който трябва да влезе в пленарна зала идната седмица. Това стана ясно от думите на председателя на групата на социалистите в парламента Георги Свиленски. Той заяви, че до края на седмицата е трябвало да бъдат приети бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване, за да може пенсионерите да получат увеличението си.

От Продължаваме промяната заподозряха групата на Възраждане в подчинение на ДПС.

А, прогноза за влизане в спирала на избори, ако не се състави кабинет с мандата на Продължаваме промяната, направи председателят на групата на ДБ в парламента Христо Иванов.

От ГЕРб заявиха, че ще влязат в пленарна зала само при обсъждане на актуализацията на бюджета и ветето на РСМ.