БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Новият украински президент Владимир Зеленски си търси партийни кадри чрез интернет платформа

Избранниците ще се състезават на парламентарните избори през юли

Екипът на украинския президент Володимир Зеленски покани желаещите да се включат в редиците на неговата партия за предстоящите избори през юли… Той е на мнение, че по този начин може да намери хора способни да отнемат властта от дискредитираната политическа класа. Кандидатите, които, подобно на бившия комик, не трябва да имат предишен политически опит, трябва да кандидатстват чрез уебсайт. 

Там могат да рекламират своите качества ,да споделят вижданията си и да дават предложения за нови закони. След това кандидатите ще бъдат проверени с помощта на международни компании за човешки ресурс. Длъжностните лица от партията, кръстена на телевизионно предаване, може да използват детектор на лъжата, за да проверят честността на даден кандидат. Партията на Зеленски няма депутати в парламента. Проучванията на общественото мнение показват, че тя ще спечели изборите през юли, но няма да има мнозинство. 
Подходът на Слуга на народа за набиране на партийци е в стила на Зеленски. В президентската надпревара той разчиташе предимно на публикации в социалните медии и комедийни концерти, докато избягваше традиционните митинги. Той събира идеи за политиката си във Facebook.
А докато Украйна рискува да изпадне в несъстоятелност и да не може да обслужва кредите си, Зеленский продължава с комедийните изяви…