БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ОБИСКИ И ЗАПЕЧАТАНИ ОФИСИ НА БРАТЯ БОБОКОВИ ПО АФЕРАТА „БОКЛУКГЕЙТ“

Тази сутрин бяха обискирани дома и офисите на русенския бизнесмен Пламен Бобоков, който е производител на акумулатори чрез фирмата си "Монбат" и на моторни масла с марката „Приста ойл“

Според неофициална информация от прокуратурата, Пламен Бобоков и съдружника му, който му е и брат - Атанас Бобоков, се разследват заедно със зам.министъра на екологията - Красимир Живков за незаконен внос на боклук.

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от дома на Пламен Бобоков са изнесени вещи и документи. Къщата е запечатана и се охранява от екипи на жандармерията. Съседи разказват, че акцията е започнала още рано сутринта около 6 часа с участието на униформени и цивилни полицаи.

Братята Атанас и Пламен Бобокови имат два основни бизнеса - производството на акумулаторни батерии, което се извършва от "Монбат", и бизнес с масла, който е развиван с марката „Приста Ойл“. По-малкият брат - Пламен Бобоков е председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг", а Атанас Бобоков е и председател на съвета на директорите на "Монбат". Двамата са известни още с дейността на Фондация „Братя Бобокови“, със закупуването и реставрацията на емблематични сгради – паметници на културата в Русе, както и с голямата си нумизматична колекция за която последните няколко години изграждаха специален музей в крайдунавския град. Фамилията Бобокови се свързва още с ресторанта и бутиковата винарна "Левента", както и със спонсорството на спортната зала в града.