БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Областните структури на БСП в Русе, Пазарджик, Стара Загора и Казанлък в подкрепа на лидера на партията Корнелия Нинова

Областните структури на БСП в Русе, Пазарджик, Стара Загора и Казанлък в подкрепа на лидера на партията Корнелия Нинова

БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си, въпреки че остана втора политическа сила, твърдят социалистите по места

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!

За това призова Общинският съвет на БСП-Стара Загора на разширено заседание, което отчете действията в предизборната кампания за ЕП, съобщават от пресцентъра на партията.

Резултатите от евроизборите не са повод за подобен акт. БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си, въпреки че остана втора политическа сила”, направиха равносметка членовете на партийния съвет, които анализираха в детайли резултатите. 

В дискусия те изразиха своето несъгласие и заявиха, че Нинова трябва да остане начело на партията, за да води БСП към успешни местни избори. 

Членовете на общинското ръководство с притеснение и загриженост обсъдиха темите за вътрешно партийно разделение и се обявиха за действия, които да обединяват и обновяват партията". 

Припомняме, че оставката на лидера на БСП трябва да бъде обсъдена на предстоящия конгрес на партията, който е в неделя. Огромна част от ръководството на БСП смятат, че оставката на Нинова е грешен ход, който ще вкара партията в задънена улица.

Вътрешната опозиция обаче ще настоява Корнелия Нинова да се оттегли и най-висшият партиен форум да избере нейн заместник до изтичането мандата на това партийно ръководство, което е след година. Някои от най-яростните нейни критици се виждат като бъдещи председатели на партията, предупреди Овчаров на последния партиен пленум. Според него оставката на Нинова вкарва партията в юридически неразрешим казус, който ще създаде хаос в партията.

И БСП-Бургас се обяви против оставката на Нинова

Предстоящите пред партията задачи предполагат единение и консолидация. Считаме, че не е време за оставки, включително и на председателя, гласи позицията на Общинския съвет на БСП.

След направения анализ на изборите за ЕП, Общинският съвет на БСП – Бургас прие следната позиция:

Предстоящите пред партията задачи предполагат единение и консолидация. Считаме, че не е време за оставки, включително и на председателя, а за продължаване усилията за промяна на политическия модел и статуквото на страната. Постигнатите резултати от изборите за ЕП са добра основа за тази промяна. Обръщаме се към делегатите на конгреса за мъдрост и отговорност пред партията и обществото.

Несъгласие с оставката на Нинова изрази и областният съвет на БСП в Пазарджик

"След тежки избори винаги идва моментът на равносметка. Убедени сме, че това е, с което трябва да се занимават партийните структури, а не с вътрешнопартийни противопоставяния", се казва в декларацията на социалистите.

По думите им БСП е постигнала победа в населени места, в които дълги години партията е била губеща.

Според тях промяната на модела ГЕРБ може да се случи чрез успешно представяне на местния вот, който предстои само след броени месеци и е изключително важно усилията да бъдат насочени си в тази посока.

"В тази връзка изразяваме несъгласието си с оставката на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и се надяваме партията ни да покаже мъдростта и отговорността си, чрез които съществува толкова много години, като обърнем погледите си към това да бъдем полезни на България, вместо да гледаме в себе си и да губим мотивация в противоборство", пише още в декларацията на социалистите.

БСП- Казанлък  си иска Корнелия Нинова за лидер на партията

БСП-Казанлък възложи на своите делегати на 49-ия Конгрес  да гласуват вот на доверие на лидера Корнелия Нинова на  заседанието в неделя. Това каза председателят на казанлъшката организация Румяна Друмева  на пресконференция. Друмева съобщи решението на Общинския съвет, с които социалистите изразяват пълното си доверие  и подкрепа към председателя на БСП Корнелия Нинова.

„В навечерието на местните избори  имаме нужда от нейната твърда ръка, а не от хаоса, който се кани да внесе вътрешната опозиция. Настояваме  Нинова да  оттегли оставката си, защото извади БСП  от летаргията и повиши авторитета на столетницата, оттласна я от дъното и  благодарение на това бележим ръст  на доверие с над 50 000 гласа”, сочи гласуваната Позиция на социалистите. Те дадоха положителна оценка за усилията, положени в организационната, политическата и медийната дейност  в предизборната кампания,  в резултат на което БСП в община Казанлък бележи  6% ръст в резултатите спрямо 2014г.

Друмева благодари на всички  членове на СИК от квотата на БСП, на представителите на „БСП за България” и на застъпниците, които се явяват гръбнакът и стожерите на законосъобразната дейност в изборния процес.