БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Обществена тоалетна за 200 хил. лева в София не работи

Обществена тоалетна за 200 хил. лева в София не работи

Всяка с площ 5 кв.м. и на цена от над 100 000 лв. за брой. Това прави по близо 9400 евро/кв.м

Скъпоструващите тоалетни, разположени в градинката "Кристал", вече не работят и са оградени с ограда. Столичната община платила – всяка с площ 5 кв.м. и на цена от над 100 000 лв. за брой. Това прави по близо 9400 евро/кв.м. За проблема алармират от гражданка инициатива "Спаси София". 

В социалните мрежи те отправиха въпрои към кмета на София :

" Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, нямаме нищо против да сте публика на семинарите на ГЕРБ, но софиянци не са ви избрали да бъдете публика при изразходването на обществените средства в Столичната община. Дължите много обяснения пред гражданите: Това пазарни цени ли са? Как е възможно строителството на монолитна сграда да е десетки пъти по-евтино от метален контейнер с тоалетна чиния? Защо след като профукахте толкова много пари закупеното не работи? Кой в Столичната община ще поеме отговорност за поредния управленски провал?"

От " Спаси София" ни припомнят, че през 2015 г. в парка пред НДК са монтирани още две обществени тоалетни от същия модел, за които кметът Фандъкова е платила над 286 000 лв. или по над 13 000 евро/кв.м.

"За разлика от скритите зад строителни огради тоалетни в градината Кристал, тези пред НДК работят. Явно разликата от 4000 евро/кв.м. си казва дума! "

Снимка: Спаси София