БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Очаква ни слънчево и топло време

Очаква ни слънчево и топло време

Най-топло ще е в крайните северни райони

Предстои ясен ден с малко по-видима облачност в Източна България. Въпреки прохладната сутрин, по-късно следобед ще е горещо и почти без вятър. Температурите ще са между 28 и 33 градуса. Най-топло ще е в крайните северни райони, в областите Пловдив, Хасково, Стара Загора, както и на югозапад в района на Сандански.

Край морето ще духа слаб вятър, сред вълните от 1-2 бала термометрите ще се качат до 23 градуса на север и 26 градуса по южното Черноморие. 

Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23, а на 2000 метра – около 15 градуса.

Температурите ще продължават да се повишават. Сряда, четвъртък и петък термометрите ще гонят стойности до 35-38 градуса. В началото на почивните дни се очаква леко смущение със слаби превалявания в някои планински масиви на Западна България, но като цяло времето остава стабилно и сухо до към средата на август.

С повишаването на температурите и липсата на валежи, в следващите дни ще расте опасността от полски и горски пожари. След средата на седмицата рискът е „екстремен” в областта на Кресненското дефиле.