БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ОЩЕ 4-МА МИНИСТРИ ПРОСЯТ ОСТАВКИТЕ СИ, БОРИСОВ ИМ ПОКРИВА ГАФОВЕТЕ

Съдбата на Бисер Петков като министър е решена окончателно, кои други министри, обаче, също трябва да си ходят веднага, според политическите наблюдатели

Бисер Петков заслужава да бъде отстранен и заради прокарания от него Закон на Мая Манолова, с който глобиха инвалидите първа група с 99,50 лв., ако искат да запазят осигурявания им с европейски пари личен асистент. Това също е пълен абсурд, понеже НОИ им взема нещо, което не им е давал, пише сайта 19 минути.
Миналата зима Петков остави всички инвалиди без помощи. Те си знаят как са отгладували и отболедували тези 45 дни в най-тежкото време.

Или да припомним на същите майки, които днес протестират в негова защита, - че онези от тях, които имат деца, болни от Даун, бяха лишени от правото да бъдат лични асистенти и полагащата се минимална заплата. Понеже по същия закон инвалидността на децата им беше свалена на 80%, та да се спести на бюджета някой лев.

Освен Бисер Петков обаче, спешно трябва да си ходят и други министри. Уж бюджетар, за трета година Кирил Ананиев получава по половин милиард повече пари – значи кумулативно през 2020 г. ще разполага с 50% над заварените през 2017 г., - а парите в системата пак не стигат за най-главното - децата и. Няма дори математически начин да се обясни това при рязко намаляващо население. До безкрайност могат да се изреждат изправените пред фалит общински болници, и неадeкватното отношение към пациентите, което взема за жертви даже деца на фона на наглеещи фармаолигарси, които обират и клиниките, и хората, понеже са на входа и на изхода на системата.

Колегата на Ананиев и негов роднина - Владислав Горанов също трябва да мине в заслужен отдих. Играта с болничните и опитът да прехвърли на работодателите тяхното изплащане, а пък той да прибира нашите осигуровки, е действие, достойно не само за оставка. Съчетано с наглото и просташко отношение към журналистите, с избирателното финансиране на общините, на някои медии и на някои работодатели и бизнеси, Горанов отдавна заслужава не просто оставка, но и един шумен наказателен процес.

Екоминистърът Нено Димов, заедно с колежката му - Петя Аврамова, регионален министър, също са кандидати за спешни оставки. Най-малко заради водната криза в Перник. И двамата си признаха, че отдавна са знаели, но са проспали проблема, за да могат енергийните олигарсите да използват питейна вода за промишлени нужди.
Аврамова пък още не е започнала да работи, а именно при нея е управлението и контрола на ВиК. И милиардите за това. Понеже проблемът не е само пернишки. Водната трагедия грози Плевен, че и в общо 17 области, които живеят отдавна на режим.

И ако Борисов не откъсне посочените глави и не прекрои в обозримо бъдеще кабинета си, може сам да хвърли оставката си.