БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Остава блокадата на възлови кръстовища в София

Остава блокадата на възлови кръстовища в София

Участниците в палатковите лагери в столицата, които са блокирали движението по трите ключови кръстовища, заявиха решимостта си да останат там, докато не получат исканите от тях оставки на премиера и главния прокурор

Нощта в палатковия лагер пред Министерски съвет е минала спокойно и без провокации. Шатрите и палатките остават и днес.  Блокирано е пространството пред СУ „Св. Климент Охридски“, както и кръстовището на Орлов мост.

Ето какво заявиха участници в блокадите по повод очакваните „тежки решения“ от страна на премиера Бойко Борисов:

„Ние неговите лъжи от 10 години ги слушаме, едно и също. Не очакваме да подаде оставка“;

„Премиерът често мени решенията си и не мога да си позволя да ги анализирам“;

„Това е просто отлагане…При толкова политически изказвания всичко е едно лавиране, едно залъгване, отлагане, отбиване и незачитане на гласа на народа“.

Участниците в палатковите лагери в столицата, които са блокирали движението по трите ключови кръстовища, заявиха решимостта си да останат там, докато не получат исканите от тях оставки на премиера и главния прокурор.

В 10 часа от площада пред храм-паметник „Александър Невски“ потегли протестно автошествие с искане за оставката на правителството по автомагистрала „Тракия“ към Пазарджик и обратно.

Инициаторите са се самообявили като шофьори, но съобщението е изпратено от името на движение „Заедно“.

Партия МИР организира  пред сградата на Министерския съвет граждански протест с искане за провеждането на парламентарните избори чрез машинно гласуване. 

Столичните полицаи са предотвратили разрастване на конфликти и напрежение в района на Орлов мост. Малко след 23 часа снощи в полицията е получено съобщение за възникнал спор между група граждани, съобщиха от МВР. Минути по-късно е получен и друг сигнал за жена и мъж, във видимо нетрезво състояние, които настоявали да се приобщят към протестиращите и да се настанят в изградения палатков лагер на площада.

Източник: БНР