БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Отлага се дебютът на новия ансамбъл по художествена гимнастика

Отлага се дебютът на новия ансамбъл по художествена гимнастика

Причината е, че тимът ни не е навлязъл в необходимата форма, за да пътува за Гърция в края на март

Ансамбълът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световната купа в Атина, както предвиждаха първоначално от щаба на националния отбор. Дебютът на новия състав се отлага, а решението е на старши треньора Весела Димитрова. Причината е, че тимът ни не е навлязъл в необходимата форма, за да пътува за Гърция в края на март. Турнирът е от 18 до 20 март.

Контузиите, както и болни състезателки, възпрепятстват нормалния тренировъчен процес на отбора.

Новината за отлагането съобщи президентът на Българската федерация Илиана Раева след проведеното контролно състезание на индивидуалното при жените в София.

"С ансамбъла се работи много, но Весела все още не иска да ги показва, защото все още не са във форма. Две от основните състезателки счупиха крак - първо Елена Георгиева, а след това Камелия Петрова", сподели Илиана Раева.

Все още не е ясно кога ще бъде първото официално състезание за ансамбъла. Има вероятност това да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна публика те ще излязат на Световната купа в София, която е от 8 до 10 април.

„След като влязоха част от резервите, в момента имаме две много болни в „Спорт палас“ във Варна, молим се да не пламне целият ансамбъл. Така че непрекъснато влизат резерви, които все още не могат да се адаптират към тези много сложни композиции. Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е категорична, че докато не се изчистят двете композиции, няма да ходим никъде, така че може би първото ни участие ще е в Марбея“, сподели Илиана Раева.

По предложение на треньора Весела Димитрова към ансамбъла се включи и София Иванова, която до този момент се подготвяше в индивидуалното направление.

„Аз лично много съжалявам, защото София вървеше изключително силна като индивидуалистка, много нестандартна, много зрелищна, с много трудни съчетания“, каза още Раева.