БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ОТПАДНА ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА БРОЯ НА ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ ЗАД ГРАНИЦА

Въпросът раздели залата, но след скандали и спорове предложението беше прието на ръба - 117 гласуваха „за“, 107 се въздържаха

Парламентът премахна ограничението за изборни секции извън Европейския съюз.
Въпросът раздели залата, но след скандали и спорове предложението беше прието на ръба - 117 гласуваха „за“, 107 се въздържаха.

Предложението за отпадане на ограниченията за отваряне на секции извън страната връща Турция като решаващ фактор в изборния ни процес, предупреди Велизар Енчев от БСП.

"Кого обслужва това предложение? Трябва да се отговори веднага. То обслужва ДПС, то връща Република Турция като решаващ фактор в българския изборен процес, то позволява на Анкара да е брокер в 45-ия български парламент. Защо вие уважаеми колеги, давате на ДПС този електоране подарък. Наистина ли след малко ще натиснете зеления бутон", заяви депутатът от БСП Велизар Енчев.

Последва горещ дебат, а в крайна сметка депутатите гласуваха за отпадане на ограничението за 35 секции за гласуване в страните извън ЕС. Решението беше посрещнато от мнозинството с ръкопляскания. Крум Зарков от левицата охлади ентусиазма в залата, като припомни факта, че беше отхвърлено предложението за изчистване на избирателните списъци.