БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Парламентът намали размера на субсидиите на 1 лев за получен глас

По време на дебатите БСП остро възрази срещу промените, като лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че така се пуска умишлено бизнеса в политическия живот, без да бъдат взети мерки за защита на националната сигурност

БСП настоя да се отложи разглеждането на законопроекта, тъй като без консултации, обществено обсъждане и без присъствието на ресорния министър на финансите Владислав Горанов или друг представител на кабинета Борисов, приемането на актуализация на бюджета е недопустимо.

 Против гледането на промените гласуваха и 15 депутати от "Обединени патриоти" - от редиците на НФСБ и ВМРО, но мнозинството на ГЕРБ и ДПС, подкрепено от "Атака" и "Воля" наделя.

Председателят на БСП Корнелия Нинова предупреди, че свеждайки партийните субсидии до 1 лев на глас ГЕРБ се опитва да унищожи опозицията и да й затвори устата преди местните избори.

Относно атаките на ГЕРБ срещу БСП, депутатът от БСП Филип Попов отвърна, че ще им потърси отговорност за лъжите, че БСП е фалирала.

Съществуването на Българската свободна телевизия също стана повод за атаките на ГЕРБ срещу БСП. Социалистите им отвърнаха, че нападайки телевизията, се опитват да унищожат свободното слово.