БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Петя Неделчева: Сестри Стоеви са неблагодарни

Скандала в българския бадминтон продължава

Националната треньорка и бивша първа ракета на България Петя Неделчева обвини сестри Стоеви в звездомания и високомерно отношение. От Федерацията по бадминтон разкриха – Габриела и Стефани прибрали над 100 000 лева за миналата 2018 година

"Те са лицето на нашия спорт в момента, но не трябва да забравят кои са били преди тях. Бадминтонът не започва със сестри Стоеви и няма да свърши с тях. Това трябва да се разбере. Защото те не помнят какво е било миналото на този спорт, мислят, че с тях започва този спорт. Това няма как да стане. Не може да обиждаш младите състезатели", обяви Неделчева.

"Безспорно в момента те са най-добрите, но не трябва да забравят откъде са тръгнали, колко е инвестирала Федерацията в тях в последните десет години. Защото всяка една тяхна постъпка до момента не мисля, че е добре за нашия спорт като спорт. Може в тяхна гледна точка да си е някакво положително действие това, но според мен за нашия спорт е просто едно петно, черно петно и дано да няма последствия занапред за останалите състезатели. Ако са решили да напускат нашия национален отбор и страната и нямам нищо против, това си е тяхно решение, никой не може да ги стопира. Но до момента това, което те са получили от страна на Българската федерация по бадминтон според мен това е една подкрепа от 100 процента и това, което те правят в момента, е една неблагодарност."