БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПИАРКАТА НА БОРИСОВ С КЪЩА ОТ БАРСЕЛОНСКИ ТИП В БИСТРИЦА

Шокиращи разкрития за имотните придобивки на Севдалина Арнаудова - пиарката на Бойко Борисов, провокира Васил Божков, след като той написа поредните три насочени към властта изречения в съциалните мрежи

От юли 2019 г. правителствената Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps. Това пише Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Явно този архитектурен стил е много модерен сред хората на властта, защото и нашумялата Къща в Барселона изглежда по същия начин.
Къщата е с площ от 271 кв. метра и двор от 1 200 кв.м.

Главният редакор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов разпространи във фейсбук извадка от имотния регистър - Имотът е записан с материален интерес 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Освен вилата младото переспективно семейство има апартамент от почти 200 кв. в София за 352 000 лв. Всичко това било купено с кредити. Които вече са почти изплатени

Във връзка с кредитите от сайта "Биволъ" питат:

- Кой ще ви даде кредит от половин милион евро ако сте на държавна заплата с мъжа си.
- какъв е сумарният месечен доход на семейството?
- каква месечна сума изплащате на ДСК по ипотечния кредит?
- колко е РЗП на вилата, която е със застроена площ 271 кв.м. върху терен 1128 кв. м?
- как се отоплява това грамадно нещо?

В социалните мрежи тръгнаха и пресмятания за месечните вноски , с които пиарката на Борисов е изплащала кредитите си - разчетите варират между 5 200 и 6 172 лв. месечно, в зависимост от това дали кредитът е бил безлихвен, което също е доста изненадващо за поведението на банката.

Така става ясно, че традицията "апартаментгейт" в ГЕРБ се спазва.