БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

По искане на БСП Младен Маринов отпадна от комисията за разследване на насилието от МВР на протестите миналата година

По искане на БСП Младен Маринов отпадна от комисията за разследване на насилието от МВР на протестите миналата година

По думите му БСП са искали изслушване на Маринов в пленарна зала, но той не се явил

По искане на народния представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев Народното събрание гласува бившият вътрешен министър Младен Маринов да не бъде гласуван като член на Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани.

"Смятам, че Младен Маринов е в конфликт на интереси, тъй като под негово ръководство се случваха всички тези безобразия, затова предлагам НС да гласува разделно неговата кандидатура." - това каза от парламентарната трибуна Стоян Мирчев. Предложението му беше подложено на гласуване и се прие с гласовете на всички политически сили, освен ГЕРБ. По-рано през деня Мирчев репликира Младен Маринов по повод протестите от миналата година и намесата на полицията в тях. 

"Вие не можете да коментирате полицейското насилие по време на протестите миналата година. Истината е, че подопечните ви полицаи не са скачали върху главите на протестиращите, защото така е решил един или друг, а защото най-вероятно такива като вас са го наредили. Никога няма да забравим това нещо, защото вие окървавихте българските протести." - беше категоричен Стоян Мирчев. 

По думите му БСП са искали изслушване на Маринов в пленарна зала, но той не се явил. 

“Г-н Маринов, вие нямате право да излизате от тази трибуна и да говорите за протестите, защото вие сте един от виновниците за това, че превърнахте българската полиция в един репресиращ орган срещу българските граждани, които излязоха мирно да протестират." - подчерта Стоян Мирчев.