БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПОДПИСКА ОТ ЗЕМНИ ЖИТЕЛИ: ДЖЕФ БЕЗОС ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ОТ КОСМОСА

Подписката е организирана по повод предстоящия космически полет на основателя на Амазон

Милиардерите не трябва да съществуват, нито на Земята, нито в Космоса. Но ако решат да отидат до последния, то те трябва да останат там, гласи и класовото съдържание на подписката. Само за 10 дни в петицията са се подписали 42 хиляди ентусиазирани доброжелатели на мултимилиардера Безос. Броят на хората, които искат той да остане извън очертанията на нашата планета се увеличава всяка минута.
Подписките в ЧЕЙНДЖ ОРГ нямат юридическа обвързаност и често от тях не последват никакви реални действия. За сметка на това те са любопитен барометър на общественото мнение.
Основателят на търговския електронен гигант Amazon Джеф Безос и брат му политат в космоса през следващия месец с първия космически полет на компанията му Blue Origin. Полетът ще се състои на суборбиталния частен космически кораб New Shepard, който може да прекара няколко минути на височина от 100 километра. Заедно с тях щял да литне и анонимен богаташ, платил 28 милиона долара за възможността да прекара няколко минути в Космоса със звездните милиардери. Интересно, дали анонимния богаташ не е някой по списъка на закона Магнитски.