БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" оценява като много добро представянето на изборите

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" оценява като много добро представянето на изборите

Коалиционните партньори подкрепят политиката на БСП и ръководството ѝ

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на което обсъди участието на коалиционните партньори на БСП в местните избори и резултатите от вота. ПК "Екогласност", ПК "Тракия", КПБ и "Нова Зора" оцениха като много добро представянето на "БСП за България" на местните избори. Те отчетоха увеличаването на подкрепата със 150 000 гласа, както и увеличаването на броя кметове и общински съветници и победата в четири областни центрове.

Политическият съвет взе следните решения:

1. Подкрепя водената от БСП и ръководството  ѝ политика.

2. Предлага на парламентарната група на "БСП за България" да започне консултации за подобряване на изборното законодателство, с цел премахване възможността за манипулиране на изборните резултати и подмяна на вота.

3. Предлага парламентарната група на "БСП за България" да инициира диалог за размера на партийната субсидия, който да позволява нормалното функциониране на партиите и да прекъсне зависимостите от бизнес интереси.

4. Отправя препоръка, поради възникнали разногласия в някои общини при подреждане на листите, въпросите за коалиционната политика да се централизират в НС на БСП и политическия съвет на коалицията.