БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Полицаите вдигат протестен палатков лагер пред парламента

Полицаите вдигат протестен палатков лагер пред парламента

От Синдикалната федерация на служителите в МВР не изключват дори и организиране на нов национален протест, ако се наложи.

Протестиращите полицаи ще открият днес протестен палатков лагер и изложба пред сградата на Народното събрание точно в 12 ч. От Синдикалната федерация на служителите в МВР не изключват дори и организиране на нов национален протест, ако се наложи.

Въпреки, че протестът им беше за по-голямо от планираното увеличение на заплатите от 1 януари, синдикатите не са съгласни и с идеята на правителството полицаите да получат парите, предвидени за да има детски надбавки за всяко дете, независимо от доходите на семейството му. Те смятат, че това е опит за разделение на обществото.

"Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи  за родители. Приемаме това като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация", каза пред БНР Валентин Попов от полицейския синдикат.