БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Те излязоха в подкрепа на своята колежка Веселина Ганчева, отстранена от специализираната белодробна болница "Света София"

Пореден протест на медицински сестри. Този път те излязоха в подкрепа на своята колежка Веселина Ганчева, отстранена от специализираната белодробна болница "Света София". Протестът е организиран от Синдиката на българските медицински сестри. Той започна в двора на лечебното заведение, а по-късно се премести пред Здравното министерство.

Протестиращите медицински сестри се събраха в двора на лечебното заведение днес в 13ч, за да поискат оставката на изпълнителния директор. След това недоволството продължи към Здравното министерство. В протеста се включиха и медицински сестри от Пазарджишко, солидарни със своята колежка. От Синдиката на българските медицински специалисти излязоха със съобщение по темата. „Факт е поредният ПРОИЗВОЛ срещу медицинска сестра, водеща протестите през последните години и член на Синдиката. Причината е, непрестанната ѝ борба за правата на медицинските специалисти както и това, че сигнализира институции и предизвиква проверки заради грубо погазване на трудовото законодателство от страна на директора“, се посочва още в позицията на Синдиката.
Веселина Ганчева е освободена от работа с писмо по куриер, докато е била в болничен. Преди време по синдикални причини бяха уволнени и други медсестри, някои от които са преминали в частния сектор. От Синдиката алармират, че това се случва в поредната ковид вълна и на фона на перманентна липса за медици.
Готовност да се включат в протестни действия изразиха медицински сестри още от Бургас, Сливен, Варна, Враца и Видин.