БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ПОРЕДНИЯТ РЕМОНТ МЕНТЕ

Недовършени тротоари, неравна настилка, напукан асфалт и изкривени шахти

През средата на септември миналата година завърши цялостното обновяване на столичния бул. "България", съобщи тогава гордо Столична община. Освен пътната настилка, промени претърпяха и пешеходните зони успоредно на шосето. 5 месеца след " успешното“ в кавички завършване на ремонта на булеварда, извършен от печалната фирма „Трейс“ за огромната сума от 14 млн. лв., резултатът е плачевен, смятат столичани.

Част от тротоарите все още не са готови, като на пешеходците им се налага ежедневно да преминават през чакъл и пясък или кални участъци. По ремонтирания тротоар има множество проблеми - неравна настилка, напукан асфалт. И още - високи бордюри и липса на скосявания, които са задължителни по наредба. Строителни отпадъци пък, късове бетон и отломки са разхвърляни по целия обект, както и в зелените площи, превърнали се в малки бунища. Множество шахти са изкривени или дори с липсващи капаци. Кабели и железа се подават и е чист късмет, че не е имало фатален инцидент и на този булевард. Велоалея в по-голямата част на булеварда липсва, въпреки, че такава е заложена по проект. За сметка на това новоизграденият светофар при Околовръстното продължава да стои, като изпаднал в забвение паметник, никога не използван досега. А пътния възел, все още тъне в разруха.

Граждани се възмущават, че след скъпо струващия ремонт общината не е помислила за навеси на спирките на градския транспорт или за изграждането на стъпала от и за квартал Манастирски ливади при спирката на булевард България в близост до Околовръстния път. Екипът ни се натъкна и на липса на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици, което заради високата скорост по бул. България е опасно. Друга опасност на ремонтирания булевард са кофите за боклук директно поставени на една от пътните ленти, което на практика я прави неизползваема. Въпреки скъпоструващия ремонт, явно проектантите не са премислили джобовеза контейнерите за смет, както се прави в цивилизования свят.
И така поредните прехвалени от властта строителни дейности за милиони, дават като краен продукт едно менте.


Автор: Алекс Донев
alex1_b22c957f342a9cc31edb26f3b2c66f34.jpeg